Nhny tancs:
- A tojsokat tartsuk htszekrnyben. A fests eltt fzzk meg a tojsokat. Legynk vatosak, hogy ne repedjenek meg! (Ne a forr vzbe tegyk a hideg tojst.) Akinek a festett tojssal nincsenek tkezsi tervei s a tojs nem reped meg, tbb rn t (kb. 2-3) is fzheti, gy tartsabb lesz.
- Fests eltt mossuk meg ket alaposan (s vatosan) mosogatszerrel, majd bltsk le ket. A mossnak kt fontos clja van. A mosssal, zsrtalantssal ugyanis a tojs felletn egyenletesen tapad meg a sznanyag. Msrszt a mosssal eltvoltjuk a tojshjon esetlegesen elfordul baktriumokat (pl. szalmomella).
Amikor a tojsokhoz rnk, a mi keznknek is tisztnak kell lennie!
Szksges anyagok s eszkzk:
- A festshez a kvetkez anyagokra van szksgnk: vrs kposzta, vrshagyma, lilahagyma, golden alma, kurkuma, spent, piros paprika, narancs vagy citrom, csipkebogy tea, ecet, kv.
- A sznes oldatokat clszer befttes vegekbe tenni. A fzshez pedig ednyekre lesz szksg
|